Čebelarstvo Elbert

Izdelali smo spletno stran za Čebelarstvo Elbert. Spletna stran vsebuje spletno trgovino, kjer je možno oddati naročilo domačih izdelkov. Stran je zgrajena modularno kar omogoča uporabniku preprosto urejanje vsebine.

Predstavitev podjetja

Čebelarstvo na kmetiji Elbert je bilo že pred letom 1905, kjer se je čebelarilo na približno 100 kranjičih. Kasneje po tem letu, ko je stari oče kupil kmetijo se je čebeljarjenje nekoliko zmanjšalo le na nekaj kraničev, kar je zadostovalo za svoje potrebe, kot je bilo to v starih časih.

Nekaj let kasneje pribljižno leta 1932 se je začelo čebelarit v AŽ panjih in se je tako iz leta v leto večalo kar je do leta 1950 naneslo že okoli 40 čebeljih družin. Takšnemu povečanju je sledilo postavljanje večjih čebelnjakov, ki pa so v naslednjih letih povečevali čebelje družine.

Tako se je leta 1980 čebelarilo že na 73 družinah, takrat je čebelarstvo prevzel oče Šmon Ivan, ki je sam čebelaril med 40 in 60 čebeljimi družinami. Poleg očeta pa je bil prisoten njegov sin Danijel Šmon, ki je že kot otrok bil vedno prisoten in tako dobil veliko veselje do čebel, že pri desetih letih je imel svoj pan čebel, ki ga je sam pregledoval in si tako naberal izkušnje in znanje. Za trud se je po stari navadi ob točenju meda nagradila kanta medu.

Leta 2000 se je začelo obnavljanje čebelnjakov z novimi panji, katere sta izdelala in obnovila Danijel skupaj z očetom Ivanom. Tako se danes čebelari na 80 čebeljih družinah in od 20 do 30 rezervnih družin.

© 2018 Spletna agencija Creator | Vse pravice pridržane.

Creator.si

Stran uporablja piškotke za delovanje