On site in Off site optimizacija

Vsaka spletna stran potrebuje za boljšo uvrstitev na Googlu On site in Off site optimizacijo.

Pod On site optimizacijo spada priprava primerne vsebine, ki je vezana na storitve. Primeren opis storitev, ki so namenjene Googlu. Pravilna izbira ključnih besed, ki vam omogoča najdljivost strani. Potrebno je vključiti vsebinske naslove, s katerimi je povezana sama vsebina. Dodati je potrebno primerne fotografije, ki imajo opise in so čim bolj stisnjene. Znotraj strani se gradijo povezave, ki so vezane na osnovne informacije. V primeru servisnih strani to pomeni, da se dodatna vsebina veže na osnovne storitve. Pri prodaji izdelkov se povezave vežejo na ponujene izdelke.

Koliko mora biti vsebine na On site?
Na strani je priporočljivo imeti čim več vsebine, ki natančno ponazarja same storitve oz. izdelke. Privlačna vsebina zagotavlja, da se uporabniki lažje odločijo kontaktirati ponudnika oz. hitreje opravijo sam nakup. Na podlagi izkušenj, ki smo si jih nabrali v desetih letih naj bi bilo na posamezni strani na slovenskem tržišču potrebnih okoli 500 besed za predstavitev storitve oz izdelka. Na tujem trgu je ta številka dvakrat večja. Več podatkov kot jih je možno generirati, večje število obiska ste lahko deležni na strani.

Zakaj je pomembna Off site optimizacija?
Pri Off site optimizaciji gre za pridobivanje povratnih povezav, ki so vezane na našo ponudbo. V tem primeru je možno graditi direktne povezave na domačo stran ali pa povezave na posamezno kategorijo oz. izdelek. V večini primerov je potrebno povratne povezave zakupiti na tematskih portalih, ki dajejo strani večjo vrednost. Za te portale je potrebno spisati PR članke ali splošno vsebino, ki natančno predstavlja storitve oz. izdelke.

Koliko povratnih povezav potrebujemo?
Vsaka dejavnost ima različno število konkurentov. Ti konkurenti so na trgu že 10 let ali več let in imajo že veliko bazo povratnih povezav ali pa so zaspali in imate ravno vi priložnost, da jih prehitite.

© 2018 Spletna agencija Creator | Vse pravice pridržane.

Creator.si

Stran uporablja piškotke za delovanje