Kako pomembna je dobra pozicija na Googlu

Si lahko predstavljate, da 65 odstotkov vseh ljudi, ki uporablja Google iskalnik išče informacije zgolj na prvi strani. To pomeni, da vam bomo danes predstavili zakaj je pomembno, da ste na Googlu vidni na prvi strani. Google s svojim algoritmom, ponuja ljudem ki investirajo v optimizacijo spletne strani boljše pozicije v iskalniku.

Kaj to pomeni v številkah?

Imamo plačljive in organske pozicije, katere na prvi strani iskanja poberejo večji del uporabnikov in jim ponudijo iskano informacijo. Po analizi, ki smo jo naredili v petih let je bilo ugotovljeno, da prve štiri pozicije sponzoriranih oglasov poberejo 25% iskalcev. Prva organska pozicija v povprečju prejme nekaj manj kot 30 %, druga organska pozicija prejme 20 %, tretja organska pozicija 15 – 10 % obiskovalcev, četrta nekaj manj kot 10 % obiskovalcev in vse ostale pozicije na prvi strani od 10 – 5 % obiskovalcev.

Koliko je potrebno odšteti za optimizacijo spletne strani v tem primeru danes?

Če se osredotočimo na ključno besedo toplotne črpalke je danes za preboj na sam vrh potrebno ošteti nekaj manj kot 10000 € letno. Konkurenca v tem segmentu je huda in v kolikor ste zamudili z razvojem, to pomeni da bo potrebno vsako leto vložiti več in več kapitala, da bo možno ujeti in prehiteti konkurente na tržišču.

© 2018 Spletna agencija Creator | Vse pravice pridržane.

Creator.si

Stran uporablja piškotke za delovanje